اماکن مذهبی

این شهرستان بیش از ۱۰ باب امامزاده دارد که در طول سال مردم بسیاری از نقاط مختلف کشور جهت زیارت و ادای نذورات به این اماکن متبرکه مسافرت می نمایند که به شرح ذیل می باشد.

امامزاده شاهرضا : این امامزاده که در مدخل ورودی شمالی شهر شهرضا قرار گرفته ، دارای صحن و بقعه و ضریح می باشد . بقعه امامزاده رضا (ع) یکی از آثار ارزنده اسلامی عهد صفویه است که ساختمان اولیه آن در عهد شاه اسماعیل صفوی بوده است . این امامزاده را بعضی از محققین از نسل امام حسن مجتبی و بعضی ایشان را فرزندامام موسی ابن جعفر می دانند. ولی در شجره نامه ایشان چنین آمده است:

« سید محمدرضا بن حضرت شمس الدین حضرت شاه زیدین حضرت امام حسن بن حضرت شاه ولایت » « حضرت علی ابن ابیطالب مشهور به شاهرضا (ع) »

اخیراً به همت هیأت امناء امامزاده طرح جامع امامزاده تهیه گردیده است . اطراف امامزاده فضای سبز ، پارکینگ وسائل نقلیه ، سرویس بهداشتی ، مرکز تجاری وصنایع دستی وجود دارد که این امکانات باعث گردیده .زوار بسیاری از سراسر کشور حتی برای چند روز در این مکان مقدس بیتوته نمایند.

امامزاده علی اکبر : این امامزاده در ۱۸ کیلومتری شمال شرقی شهرضا بر سر راه اصفهان واقع شده که دارای گنبد بسیار زیبا که با کاشی معرق منقوش گردیده ، می باشد . ساختمان گنبد و ضریح مربوط به دوره صفویه می باشد.

امامزادگان زیارتگاه : در ده کیلومتری جنوب شهرضا روستائی وجود دارد بنام روستای زیارتگاه که دو امامزاده به نامهای محمدو ابراهیم فرزندان امام موسی کاظم در آن به خاک سپرده شده اند . گنبد آن متعلق به عهد سلجوقی است وبه طرز جالبی بنا گردیده ، قسمت پایه به شکل دایره است و در روی دایره یک هرم دوازده .ضلعی قرار دارد که بر روی هر ضلع نام ائمه اطهار با کاشی و خط کوفی نوشته شده است.

 

بقعه سیده خاتون : در شمال شرقی شهر شهرضا قرار دارد و آنگونه که از اسناد تاریخی برمی آید از زنان آل مظفر بوده که به دیانت و تقدس مشهور می باشد . وی به دست امیر تیمور در سال ۷۹۵ هجری قمری به شهادت رسید.